DruštvoVesti

Svi radovi na korićenju reka teku planiranom dinamikom

U prostorijama Gradske uprave održan je radni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici svih relevatnih republičkih i lokalnih institucija koji su uključeni u projekat regulacije rečnih korita u Novom Pazaru. Ispred Ministarstva turizma i omladine prisustvovao je Enes Buhić, državni sekretar, zatim direktor JVP “Srbijavode” Goran Puzović, direktorka Direkcije za vode Maja Grbić, direktor projekta ispred Svetske banke koja je finansijer projekta, predstavnici lokalne samouprave grada, predstavnici izvodjača radova, nadzornog organa kao i projektanta. Na sastanku je bilo reči o trenutnoj fazi realizacije ugovorenih radova na regulaciji rečnih korita reka: Raške, Jošanice i Trnavice, kao i o tekućim problemima na terenu, koji se rešavaju vrlo uspešno u cilju uspešnog završetka planiranih radova.

Svi radovi se izvode planiranom dinamikom, na terenu su svakodnevno prisutni predstavnici svih navedenih institucija, kako ne bi došlo do zastoja ili kašnjenja u izvodjenju radova.

Dogovoreni su naredni koraci koje je potrebno preduzeti na svim gradilištima, kako bi se radovi i dalje izvodili uspešno, planiranom dinamikom. Svetska banka će za potrebe uspešne realizacije projekta obezbediti dodatna sredstva za projektovanje i izgradnju nekoliko mostova na navedenim rekama, koji nisu obuhvaćeni prvobitnim tenderom.

Zaključeno je da će se u narednom periodu svi raspoloživi resursi navedenih institucija staviti na raspolaganje i angažovati na ovom projektu koji je od krucijalne važnosti, kako za Grad Novi Pazar, tako i za Republiku Srbiju.

Podeli