DruštvoVesti

Banjica većnicima opozicije: ”Niti je danas kijametski dan, niti je vaš sporazum bio istorijski”

Većnik BNV-a Elvin Banjica poručio je opozicionoj listi SPP-a u Bošnjačkom nacionalnom vijeću da danas nije kijametski dan kako su to, ističe, oni okarakterisali, kao što ni dan kada su SPP i SDA potpisale nije bio istorijski.

”Ukoliko pročitate tačku po tačku tog sporazuma videće da ništa iz tog sporazuma nije ispunjeno” poručio je Banjica.

On je kazao da je danas, kandidovanjem za novog predsednika BNV-a otklonjena ”nepravda” prema bošnjacima Polimlja  s obzirom da Adel Slatina (SDP) dolazi iz Priboja. Kazao je da se otišlo i korak dalje pa je za potpredsednicu kandidovana Samira Ćosović (SDP) iz Prijepolja.

”Ovim potezom pokazujemo da BNV zaista jeste bošnjačko i da Sandžak jeste više od Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Pokazujemo da Novi Pazar ima karakteristike bošnjačkog centra i  osećaj da bude otvoren za ostala područja koja su prva linija odbrane Sandžaka” kazao je Banjica.

”Današnjim danom ispravljamo nepravde koje ste trebali vi da ispravite prema sandžačkim Bošnjacima u Polimlju” kazao je Banjica.

Banjica je poručio da se ne želi pooštravanje odnosa među većnicima, i istakao da je nakon izbora za BNV, lista koju predstavlja ponudila formiranje većine uz učešće sve tri liste.

 

Senada Kalić

Podeli