PolitikaVesti

Pramenković: SDA Sandžaka stavila tačku na istorijski sporazum sa SPP-om

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog Vijeća Misala Pramenković rekla je da je lista “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” zakazivanjem vanredne sednice Vijeća na kojoj će zatražiti smenu kompletnog rukovodstva Vijeća, “stavila tačku” na, kako je istakla, “istorijski sporazum koji su pre više od godinu i po dana potpisale Stranke pravde i pomirenja i SDA Sandžaka”.

Ona je odgovorila na razloge zbog čega su liste “Bošnjačko jedinstvo dr Sulejman Ugljanin” i “Sandžačka demokratska partija-Husein Memić” zatražile njenu smenu tvrdeći da su neistinite.

Odgovarajući na jedan od razloga da je “BNV podredila partijskim interesima”, Pramenković je rekla:

“SDA Sandžaka 30 godina ima potpuni primat nad BNV i ovo je bilo prvi put da predsednik Vijeća nije iz njihovih redova. SDA Sandžaka je školski primer kako se jedna ustanova stavlja pod svoj uticaj. Ugljanin je godinama bio predsednik SDA Sandžaka i BNV, a njihovo kadrovanje za rezultat ima da su zaposleni u BNV visokopozicionirani članovi SDA Sandžaka ili članovi njihovih porodica”, apostrofirala je ona.

Ona je dodala da su razlozi navedeni u obrazloženju za njenu smenu samo izgovor, a da bi SDA Sandžaka i SDP trebalo svojim glasačima da predoče prave razloge za njihovu saradnju.

Pramenković je novinarima  rekla da je sa  liste SDA Sandžaka imala korektnu i konstruktivnu saradnju, kao i da će nakon smene lista SPP biti konstruktivna opozicija.

 

 

Podeli