DruštvoVesti

M Medical klinika u Novom Pazaru uz Bibića

Atletičar Elzan Bibić pred Olimpijske igre zarad boljeg zdravstvenog stanja koristi i hiperbaričnu komoru M Medical klinike u Novom Pazaru. Ova klinika je najveći hiperbarični centar u regionu tako da je Bibić bezuslovno njima dao poverenje.

“Već 4. augusta me očekuje put za Pariz. Kao što znate, koristio sam hiperbaričnu komoru u M Medical klinici ovde u Novom Pazaru i nadam se da će mi i ova terapija pomoći da budem u vrhunskoj formi za nadolazeće Olimpijske igre. Već mi je u pripremnom periodu za oporavak dobro služilo. Zaista, nama sportistima svaki oporavak je jako važan i trebamo iskoristiti svaki taj segment, tako da je priprema protekla kako smo i planirali. Nadam se da ćemo i trku istrčati dobro i opravdati očekivanja naša i očekivanja svih oko nas”, rekao je za Radio televiziju Novi Pazar, Elzan Bibić.

“Kao što je i Elzan rekao, posle napornih treninga  oporavak je vrlo važan za naše sportiste i zahvalio bih M Medical klinici na podršci”, kazao je selektor Atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković.

“M Medical klinika je sa svojim menadžementom iskazala želju da Elzana isprati u najboljem mogućem zdravstvenom stanju na  OlimpijskE igre u Parizu. Sigurno da puno znači sportistima da imaju kome da se obrate, da imaju sa kim da razgovaraju, da se konsultuju oko svega toga. Uz tim koji stoji u Atletskom savezu Srbije evidentno je i da u Novom Pazaru imamo sa kim da razgovaramo i sa kim da sarađujemo, tako da je to stvarno  velika stvar za sve nas”, dodao je Zuković.

Zuković je rekao da je veoma važno  da svi znaju da su Olimpijske igre kruna karijere jednog sportiste. “Elzanu su prve igre i siguran sam da nas neće obrukati, da će dostojno predstavljati Novi pazar i Srbiju, baš onako kako on zna. On je već navikao i na visine u mestu gde živi i gde je rođen u Karajukića-Bunarima. Sigurno da ima taj deo simulacije kao što to radi i hiperbarična komora. Sigurno je da je važno da se navikava na sve to i da bogati svoje telo sa onim što mu treba”, kazao je Zuković.

Glavni menadžer M Medical klinike u Novom Pazaru Saša Premović zahvalio je Elzanu Bibiću na ukazanom poverenju i poželeo mu sreću na Olimpijskim igrama.

“Ja kao predstavnik  M Medical klinike u Novom Pazaru  koristim priliku da zahvalim Elzanu Bibiću i Edinu Zukoviću na današnjem dolasku. Cilj je bio jednostavan, a to je da Elzana, posle višemesečnog  korišćenja hiperbarične komore, ispratimo kako to dolikuje i poželimo mu srećan put na Olimpijske igre u Parizu. Naravno, mi znamo za slogan da je važno učestvovati, a ne pobediti, ali ja Elazna u ime M Medical klinike pa i ovog grada, koji te mnogo voli, molim da pokušaš da uđeš u finale, a znajući za tvoju hrabrost i borbenost, znam da je onda sve moguće”, rekao je Premović.

Letnje Olimpijske igre 2024 u Parizu predstavljaju vrhunac sportskog takmičenja i globalni događaj koji se održava od 26. jula do 11. avgusta. Ceremonija otvaranja zakazana je za 26. jul.

Biljana Veljović

Podeli