DruštvoVesti

Novopazarski atletičar ElzanBibić ide za Pariz na Olimpijske igre

Trenutno najbolji atletičar Novog Pazara Elzan Bibić kvalifikovao se za učešče na Olimpijskim igrama u Parizu. On je jedan od 114 učesnika iz Srbije koju će dosledno predstavljati u svojoj disciplini, atletici, a na njega je posebno ponosan njegov grad Novi Pazar, kog će takože sa ponoso predstavljati,  jer je on pored Amele Terzić koja je bila prva učesnica Olimpijskih igara u Riu 2016.godine, još jedan ambasador sporta iz Sandžaka.Nejga je danas sa saradnicima primio gradonačelnik Nihat Biševac.

“Olimpijske igre su sportsko božanstvo, najveće takmičenje i kruna jednog sportiste u karijeri”, rekao je za Radio televiziju Novi Pazar pred put za Pariz i učešće na Olimpijskim igrama, naš proslavljeni atletičar Elzan Bibić.

“Zaista mi je drago što sam se kvalifikovao za Olimpijske igre. To je zaista kruna sportske karijere i san svakog sportiste da ode na Olimpijske igre. Drago mi je da sam nastavio tradiciju, s obzirom da je Amela Terzić bila prva koja je iz Novog Pazara otišla na Olimpijske igre. Ja želim i očekujem prvo prolazak u finale, a za kasnije je sve moguće”, kazao je Elzan Bibić.

Sada već davne 2016.godine, u istoj disciplini, atletici, na Olimpijskim igrama u Riu, Srbiju i naš grad  predstavljala je sadašnja predsednica Sportskog saveza Novi Pazar Amela Terzić, koja je svom sugrađaninu Bibiću poželela sreću, jer kako je kazala, Olimpijske igre su mesto gde mogu učestvovati samo vrhunski spotritsi.

“Svima nam je drago što možemo da nekog iz naše sredine da pošaljemo na Olimpijske igre, a to je naš najbolji atletičar Elzan Bibić. Zadovoljstvo je što iz jedne male sredine kao što rekoh, iz malog grada svetu možemo pokazati da smo ipak veliki”, kazala je predsednica Sportskog saveza Amela Terzić.

Selektor Atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković, kaže da je upravo reprezentacija veoma zadovoljna radom i uspesima Elzana Bibića. Zuković veruje u njega da će sigurno dati sve od sebe za što bolji plasman na Olimpijskim igrama.

“Bibića sigurno ne očekuje lak posao, ali sam siguran da će biti borben, da će biti zadovoljan onime što će tamo videti i doživeti i što će osetiti novo iskustvo koje svaki sportista sanja da doživi”, rekao je Zuković. Zuković je naglasio da će ovo za Bibića biti dodatni motiv za svoj najveći uspeh u karijeri posle osvojene medalje u Istambulu i osvojenih državnih rekorda. “Mislim da je ovo zaista kruna njegove karijere”, dodao je Zuković.

Gradonačelnik Nihat Biševac danas je sa saradnicima ugostio Bibića pred put za Pariz. Kazao je da svi možemo biti ponosni na njega kao i na sve mlade uspešne sportiste koje je izrodio Novi Pazar. Ovo je ujedno bila i prilika da gradonačelnik Biševac još jednom potvrdi da će lokalna samouprava i dalje ulagati u sport i podržati sve talentovane sportiste.

“Grad Novi Pazar je grad sporta, grad atletike i evo Elzan Bibić živi san svakog sportiste i mi mu želimo sreću na Olimpijskim igrama. Imamo i zašto biti ponosni. Novi Pazar ima talentovane sportiste koji stalno postižu dobre i zapažene rezultate.  Znamo da smo u prethodnom periodu imali Amelu Terzić koja je učesnica Olimpijskih igara u Riu 2016. godine sa kojom je išao trener Rifat Zilkić, sada imam Elzana Bibića kog će pratiti Edin Zuković i to je zaista velika čast. jer velika je čast. Ponosni smo i na našu Henu Kurtagić koja će igrati na Olimpijskim igrama sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije, a očekujemo i da naša košarkašica Naida Smailbegović uđe u košarkašku repezentaciju države i takođe učestvovati na Olimpijskim igrama”, kazao ja gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Grad Novi Pazar je do sada mnogo ulagao u sport i sigurno će i dalje ulagati, kako u individualne tako i kolektivne, podržavaćemo sve naše sportiste jer oni su naši ambasadori na tom polju”, dodao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Olimpijske igre počinju 26. jula i trajaće do 11. avgusta, a Srbija  ima 114 putnika za Pariz. Olimpijada u Parizu biće 3. koja se održava u ovom gradu, nakon 1900. i 1924. godine. Samim tim, Pariz će na 100-godišnjicu drugih Olimpijskih igara biti domaćin trećih i izjednačiti se sa Londonom koji jedini do sada iza sebe ima 3 organizacije igara.

Biljana Veljović

Podeli