Vesti

Ministar Husein Memić osudio napad na policajca u Beogradu: Poziv na jedinstvo u borbi protiv nasilja

U svojoj objavi na Instagramu, Husein Memić je izrazio duboko žaljenje zbog napada na policajca u Beogradu, istakavši potrebu za hitnim preduzimanjem mera kako bi se osigurala sigurnost svih građana i zaštita službenika na dužnosti. Objavu prenosimo u celosti:

“Najoštrije osudjujem zverski čin, pokušaj ubistva pripadnika Žandarmerije koji je danas napadnut pred Izraelskom ambasadom u Beogradu. Želim brz oporavak žandarmu, koji je bio u životnoj opasnosti.

Država Srbija je sigurna, stabilna i prosperitetna zemlja i svi građani se mogu osećati bezbedno a naše najveće bogastvo su upravo dobri međunacionalni i međuverski odnosi.

Ovaj napad treba posmatrati kao izolovan slučaj i akt bezumlja pojedinca, a ne delo bilo koje religije ili naroda. Ovaj čin ima svoje ime i prezime, i nema podršku nijednog zdravomislećeg pojedinca, bez obzira na veru i naciju. Kao ministar u Vladi Srbije, kao pripadnik bošnjačkog naroda, pripadnik islamske vjeroispovjesti te pre svega kao čovjek osuđujem svakoga ko smatra da se nasiljem i napadom na pripadnike Žandarmerije može reagovati na bilo kakve događaje u zemlji i svetu.

Islam je pre svega vera mira, i ubeđen sam da je ovo samo čin bezumnika, a nikako mišljenje ili stav bilo kojeg pripadnika islama.

Pozvao bih sve građane da budu razumni i da ne podležu propagandi koja unosi razdor i čiji je jedini cilj destabilizacija.” – poručio je Memić

Naglasio je da nasilje prema policiji ne sme biti tolerisano i pozvao na jedinstvo u osudi ovakvih incidenata.

Njegovu izjavu možete pogledati ovde

 

D. M

 

Podeli