DruštvoVesti

Škola za dizajn tekstila i kože nudi konkretna znanja i veštine

Škola za dizajn tekstila i kože organizovala je promociju u centru grada na kojoj je prezentovala sva četiri područja rada i osam obrazovnih profila koje ta škola nudi. Program je pratila modna revija, radionice a građanima su pode poklone, kao I majice sa štampom po njihovom izboru.

Na ideju učenika i profesora,  a uz podršku rukovodstva Škole za dizajn testila i kože,  predstavljeni su obrazovni profili i program nastave, kao i aktivnosti đačke zadruge koja je jedna od retkih na nivou čitave države, kazao je za RTV Novi Pazar direktor te srednje škole Meho Camović.

Škola budućim polaznicima nudi zanimljive smerove kroz koje mogu da steknu konkretna znanja i veštine.

Škola za dizajn tekstila i kože je jedna od bolje opremljenih,  a zahvaljujući posvećenosti njenih prosfesora i predanom radu sa decom, učenici te škole na takmičenjima ostvaruju najbolje rezultate, ističe Camović.

Profesorica u Školi za dizajn tekstila i kože Elda Koč koordinarala je pripremama za jučerašnji program i predstavljanje. Osim promocije škole i smerova koje nudi , prvenstveni cilj je bio da pokažu rad i kreativnost njihovih učenika, objašnjava ona.

Škola za dizajn tekstila i kože ove godine upisaće 208 učenika u osam odeljenja.

 

 

Senada Kalić

 

Podeli