DruštvoVesti

DUNP: U ponedeljak počinje prvi upisni rok

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u ponedeljak počinje prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu studija. Prijavljivanje će trajati i u utorak.

U junskom upisnom roku planiran je upis 565 studenata, od kojih će preko 70 odsto biti na budžetu.

Prijemne ispite budući brucoši polagaće 29. i 30. juna,  konačna rang-lista će biti objavljena 8. (jula), a  upis treba da se završi do 12. jula.

Najviše mesta ima na Departmanu za tehničko-tehnološke  nauke, gde je na studijskim programima: Arhitektura, Građevinarstvo i, Softversko inženjerstvo, planiran upis ukupno 185 studenata.

U prvom upisnom roku na Departmanu za filozofske nauke na studijskom programu Vaspitač u predškolskim ustanovama ima 60 mesta.

Departman za filološke nauke, na studijskom programu Engleski jezik i književnost,  imaće 40 brucoša.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, koji obuhvata matematiku, hemiju i biologiju, planiran je upis 100 studenata. Na osnovnim akademskim i integrisanim studijama Departmana za biomedicinske nauke, (na studijskim programima: Farmacija, Rehabilitacija i Sport i fizičko vaspitanje) ima 120 mesta. U okviru tog departmana je i studijski program osnovnih strukovnih studija – Zdravstvena nega,  gde je planiran upis 60 studenata.

Školarine na Državnom univerzitetu iste su kao i prošle godine i spadaju u najniže u Republici Srbiji. Na departmanima za filozofske, filološke i matematičke nauke biće 60.000 dinara, a na tehničko-tehnološkim i biomedicinskim naukama 70.000 dinara. Na studijskom programu Farmacija  samofinansirajući studenti će plaćati 120.000 dinara

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid.

 

Senada Kalić

 

Podeli