Vesti

Četvrti dan sanacije puteva od nevremena

Radnici javnih preduzeća  u Novom Pazaru rade  bez predaha na sanaciji puteva na teritoriji grada. Već četvrti dan mehanizacija je na terenu, kako JP, tako I privrednih subjekata od posebnog značaja koji rade na više lokacija. Najviše je uništenih puteva, a nakon 20 godina očišćen je nasip I kanal  od ušća u Rašku lukocrevskog kanala, koji je dokaz koliko je nevereme bilo jako, kada se u tom selu izlio potok, koji je pet decenija mirovao. Voda je odnela put, a radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta su na ovom terenu već danima, kako bi meštanima omogućili prohodan put.

U Trnavi se radi na nekoliko lokacija, a najviše je štete na putevima.

Radnici su angažovani na čišćenju korita Trnavice na više lokacija. Put u Ulici Narodnog fronta je bio u potpunom prekidu. Kiša i grad odneli su i makadamski put u Paralovu u dužini od 1000 metara. Radnici su ovaj put sanirali i poravnjali.

Radili su i u Barakovcima, koji vodi prema Varevu, a u toku je sanacija puta Paralovo-Mašovići koji je uništen u dužini od 1500 metara ,a odvodne cevi su bili zapušeni, pa je radi na njihovom čišćenju.

U naselju Varevo radilo se danas na sanaciji više putnih pravaca, na dve lokacije u Ulici Narodnog fronta, na putu Trnava – Mava, pravac Trnava – Kleča, u Lukocrijevu, putni pravac Sebečevo – Gradina, u više krakova u Selakovcu, Jusufpotoku, Izbicama, Šestovu, Bajevici, Paralovu, Osoju I Leči.

 

Podeli