DruštvoVesti

Realizovan projekat “Ćirko-Golija 2024”

I ove godine uspešno je realizovan memorijalni događaj posvećen mladom intelektualcu, dečaku koji se bavio naukom Filipu Ćirkoviću, a koji nas je , na žalost, mlad napustio. Svečanost uz dodelu sertifikata i prigodan program povodom završenog projekat “Ćirko Golija-2024” upriličena je u Kulturnom centru Novi Pazar.

“Sam projekat je iznikao iz delovanja dece u školama u vannastavnim aktivnostima koje smo na ovaj način želeli da oživimo, a da kroz njih istaknemo osnovni temelj jedne društvene zajednice, a to je multikulturalnost, suživot pa i nauka”, kazao je jedan od glavnih aktera projekta, Safet Hodžić.

Roditelji su bili veoma jaka i važna podrška deci koja su učestvovala u realizaciji ovog projekta kroz koji svake godine oživljavaju, nastavljaju i nadograđuju ideje koje je imao za bolje sutra u oblasti nauke njihov drug Filip Ćirković-Ćirko.

”Ovde su se rodila i neka nova prijateljstva koja su veliko bogatstvo za našu decu. Deca nauče nešto novo kroz ovaj projekta, nadograđuju svoje znanje, šire vidike, a mi roditelji im dajemo podršku i njihov smo vetar u leđa da istraju do kraja”, kazala je majka Fatme i Ahmeda koji svake godine uzimaju učešće u ovom događaju, Emina Koničanin.

”Osećam se ponosno”, rekao je otac pokojnog Filipa, Dušan Ćirković. ”Ponosan sam na svog sina Filipa koji je živeo za ovaj grad, ali i druge gradove. Bio je građanin Petnice, Novog Sada, Beograda, Kruševca, Kraljeva, Kragujevca, Čanakala, Istanbula, svuda je stizao. Bio je aktivan u mnogim organizacijama. Želim da zahvalim svima koji su organizatori Memorijala kroz koji će Filipovo ime žveti i dalje”, kaže Dušan Ćirković.

Na svečanosti povodom uspešno realizovanog projekta “Ćirko Golija-2024”, održanoj u novopazarskom Kulturnom centru, dodeljeni su sertifikati akterima istog, a priređen je i prigodan program. Bilo je i reči o pripremama i novim idejama za naredni memorijal, kome će se, pridružiti još više dece, kako iz Novog Pazara tako i drugih gradova.

Biljana Veljović

 

Podeli