DruštvoPolitika

Ljajić: Ogroman ekonomski značaj atletskog stadiona

Potpredsjednik Vlade, ministar Rasim Ljajić rekao je na svečanom otvaranju atletskog stadiona da sada, kada je projekat realizovan to znači da su “oni koji ćute i rade pobjedili one koji sjede i zvocaju”.

“Ovo je pobjeda svih onih koji imaju viziju nad onima koji imaju samo lošu namjeru, pobjeda onih koji rade za opšte dobro nad onima koji rade za vlastiti džep. Ovo je trijumf svih onih koji od Pazara žele da naprave velegrad nad onima koji bi da ovaj grad postane kasaba i provincija. Najprije su govorili da ga radimo samo zbog predizborne kampanje, a potom, kada su vidjeli da se projekat realizuje, kritikovali da se kasni, zatim su kritikovali što se na Hadžetu pravi takav objekat. Pravili smo ga tu, zato što nismo imali drugu lokaciju. Pazar nema ni 20 ari za bilo šta. Zato smo morali da rporavnamo brdo da bi napravili ova dva hektara, koliko je bilo potrebno za najbolji atletski stadion u Srbiji”, rekao je ministar Rasim Ljajić.

Ljajić ke rekao da će se na ovom stadionu stvarati novi talenti, obarati stari rekordi, postizati norme za Olimpijske igre.

“Pazar će od ovoga zarađivati jer će se ovdje pripremati brojni sportisti, ne samo Pazara, već I Srbije i zemalja regiona.

Imajući u vidu novih 80 miliona dinara koje će izdvojiti Vlada, Ljajić je rekao da će čitav kompleks biti završen u potpunosti za godinu dana.

A.Ni.

Podeli