HronikaRegionVesti

Tužilaštvo formiralo predmet o saobraćajnoj nesreći u tunelu Lokve

U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Berane – Rožaje sinoć je poginuo dvadesetdevetogodišnji S.K. a dve osobe su zadobile teške telesne povrede. Iz policije je saopšteno da je S.K. transportovan u beransku Opštu bolnici, gde je preminuo oko sat vremena nakon nesreće. U zvaničnom saopštenju za javnost iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore saopšteno da je lice smrtno stradalo na licu mesta. Povodom objavljenog video snimka na portalima i društvenim mrežama Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet o toj saobraćajnoj nesreći.

S.K. je transportovan u Opštu bolnicu u Beranama gde je, kako je saopšteno iz policije, preminuo sat vremena nakon nesreće.

Na objavljenom snimku, čuje se kako okupljeni građani zameraju vozaču beranske Hitne pomoći što ne preveze do bolnice osobu koja je u udesu preminula na licu mesta. Iz Hitne pomoći su saopštili da je zbog pritiska okupljenih, policija vozila preminulog do bolnice, te da to nije praksa.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore u zvaničnom saopštenju za javnost saopštio je da je na licu mesta smrtno stradalo jedno lice čiju je smrt konstatovao lekar u timu jedinice Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Berane. Navodi se da je odrađen i EKG kako bi dobili dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo, dok su druga dva lica sa teškim telesnim povredama transportovana u beransku Opštu bolnicu”.

Naglašavaju da je vozilo Hitne pomoći na mesto nesreće stiglo na vreme, a da je pod pritiskom prisutnih, policija prevezla lice kome je konstatovana smrt, što je u suprotnosti sa ustaljenom praksom. Jer, kad lice premine na licu mesta, ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i nadležnog tužioca.

Iz Okružnog kliničkog centra je saopšteno da je S.K. preminuo u beranskoj bolnici.

Povodom objavljenog video snimka na portalima i društvenim mrežama Više državno tužilaštvo je naložilo ovlašćenim policijskim službenicima Odeljenja bezbednosti Berane da prikupe potrebna obaveštenja u vezi tog nemilog događaja.  Takođe, naloženo je i dežurnom državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, koji je obavljao uviđaj da nakon pribavljanja nalaza i mišljenja od strane veštaka medicinske struke, spise predmeta proslijedi Višem državnom tužilaštvu, kako bi se ocenilo da li u radnjama pojedinaca sa predmetnog snimka ima elemenata krivičnog dela koja se gone po službenoj dužnosti i za koje bi bilo nadležno belopoljsko Više tužilaštvo.

Izvor: CDM 

 

Podeli