KulturaVesti

Veliko interesovanje za Festival televizijskih dokumentaraca

Ljubitelji televizijskih dokumentaraca juče su uživali u ovim filmovima, koji su emitovani na velikom platnu Kulturnog centra u Novom Pazaru. Festival dokumentarnog filma organizovalo je Udruženje ’’Journalistic plan’’, koje projekat relizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Publici u Kulturnom centru sinoć je prikazan film ’’To je Toma’’ , dokumentarac o pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, čoveku koji je večita inspiracija mnogih.  Film obiluje mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma. Gost je bio producent Oliver Paunović.

Novopazarskoj publici predstavićla se i novinarka emisije Exploziv Prve televizije Tijana Nikolić, filmom o devojčici sa fotografije koju je Nacionalna geografija proglasila najboljom na svetu.

Interesovanje za četvrti Festival dokumenatrnog filma u organizacji Udruženja ”Journalistic plan” bilo je izuzetno. Oba filma na publiku su ostavila jak utisak.

Zaključak jučerašnjeg festivala koji je za cilj imao između ostalog, da ukaže na vrednost dokumentarnog filma i ohrabri autore da se okrenu upravo tom žanru, jeste da je ”Istina u dokumentarcima”

 

 

Senada Kalić

Podeli