Sport

Plavi deklasirali Jagodinu pod svetlošću reflektora

Konačno su zasijali reflektori na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, a u punom sjaju bili su i izabranici Milorada Kosanovića, koji su očitali lekciju jagodinskim „ćuranima“, 3:0.

Sjajnu atmosferu upotpunilo je i poprilično ispunjeno gledalište, uprkos radnom danu. Inače, trener domaćih Kosanović je iznenadio gotovo sve startnom postavom u kojoj nije bilo klasične devetke, a debitovao je Brazilac Bruno Matoš. Ta, naoko zatvorena formacija Pazaraca je funkcionisala besprekorno.Žestok tempo i pritisak nametnuli su izabranici Kosanovića od prvog sudijskog zvižduka i deklasirali rivala. U trećem minutu sudija Čepegi bio je prinudjen da prekine utakmicu zbog ubicavanja pirotehničkih sredstava sa severa. Prekid je potrajao dva minuta, a duel je nakon toga nastavljen bez problema. U sedmom minutu prva prilika za domaće, koji su žestoko napadali, medjutim šut Matoša izblokirao je kapiten Jagodinaca Mihajlović. U 11. minutu pripretili su igrači Sime Krunića, centaršutom sa desne strane, za loptu se izborio Lepović koji je loptu zahvatio glavom, i ona odlazi pored desne stative. U 14. minutu slobodan udarac za Novi Pazar izvodi, Miloš Mijić. U gužvi igrača najviši u skoku bio je Radivojević, no njegov šut lako je ukrotio Djuričić. U 24. minutu eksplodirao je Gradski stadion, jer su domaćini poveli 1:0. Kecap se izborio za jednu loptu na centru igrališta, pa se stuštio sam ka golu Andjelka Djuričića, i prizemnim udarcem iznenadio iskusnog čuvara mreže. U 33. minutu erupcija oduševljenja. Novi Pazar poveo je 2:0. Radivojević je na „petoparcu“ čuvara, pa onda milimetarski precizno, velemajstorski pogodio rašlje gola gostiju. U 42. minutu na mukama je bio ponovo golman Jagodine Djuričić. Mijić je tukao pod samu prečku, Djuričić je zaplivao kroz vazduh i loptu poslao u korner. Već u sledećem napadu zicer su imali Jagodinci. Sam pred golmana Zečevića izašao je Nemanja Arsenijević, doskorašnji napadač Novog Pazara, ali je mlako tukao u čuvara mreže protivnika. S početkom nastavka drugog dela divna slika na istoku kada su navijači razvili veliku „šetalicu“ uz aplauze svih prisutnih na Gradskom stadionu. U drugom poluvremenu Jagodina je jalovo atakovala, bez izrazitih šansi, a Novi Pazar je rutinski čuvao prednost. Ipak, tek što je ušao u igru Ožegović je iz dobre prilike tukao preko gola i to je sve što smo videli od Jagodinaca. U 83. minutu postavljen je konačan rezultat. Mijić se probio po desnoj strani, pa zavrnuo loptu ka Jevtoviću koji je uhvatio volej i postigao pogodak za TV špice. Golčina kakva se retko viđa, za krajnji rezultatski epilog i fudbalski nokaut Jagodinaca.

Novi Pazar – Jagodina 3:0 (2:0)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci: 1:0- Kecap u 24, 2:0- Radivojević u 33, 3:0- Jevtović u 83. minutu. Gledalaca: 7000. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad) Pomoćnici: Pavlović (Zrenjanin), Potočan (Vršac) Žuti kartoni: Udovičić, Mijić (Novi Pazar), Filipović (Jagodina)

NOVI PAZAR: Zečević 7, Djordjević 7,5, Mijić 8 (88. Pavlović-), Kecap 8 (75. Vidaković), Matoš 7, Rusmir 7, Vuković 7,5, Radivojević 7,5 (63. Obrovac 7), Jevtović 8, Udovičić 7, Tintor 8.

JAGODINA: Djuričić 5,5, Martinović 5,5 (50. Šušnjar 6), Mihajlović 6, Filipović 6, Mijatović 5,5 (46. Mitošević 6), Savković 5,5 (77. Ožegović-), Lepović 6, Ilić 5,5, Milinković 6, F. Arsenijević 6, N. Arsenijević 6,5.

Igrač utakmice: Marko Jevtović (Novi Pazar) 8.

Tekst i foto: E.Nailović

Podeli