Društvo

Nove knjige za školu “Đura Jakšić”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović”, uz podršku predstavnika Gradske uprave zaduženih za obrazovanje, donirala je pet stotina naslova različitih knjiga i školske lektire osnovnoj školi “Đura Jakšić” u Trnavi.  Poklon je obradovao nastavnike i rukovodstvo škole. Oni ističu da je nekadašnji bibliotečki fond bio prilično siromašan a da će knjige olakšati obrazovanje učenicima i uljepšati njihove školske dane.

 

Kako ističu predstvanici gradske biblioteke ideja akcije jeste da svi učenici na teritoriji grada imaju podjednak pristup knjigama i samim tim što bolje i kvalitetnije uslove za učenje, zato je, sa početkom školske godine, biblioteka izabrala prigradsku školu “Đura Jakšić”, čiji su predstavnici u prethodnom periodu tražili ovakvu vrsti pomoći. Bibliotečki fond ove osnove škole nije obnavljan u poslednjih 20 godina, a donacija od pet stotina naslova jeste prava pomoć koja će  sigurno obradovati učenike.

Donaciom su obuhvaćeni zanimljivi naslovi, školska lektira i knjige za različite uzraste i razrede.

Akciju je podržala Gradska uprava Novog Pazara. Slične aktivnosti, koje su bile veoma zapažene, sprovedene su i u proteklom periodu.

“Prošle godine smo u saradnji sa gradom za najbolje učenike osnovnih i maturante srednjih škola obezbedili smo po tri hiljade knjiga. Ta je akcija zabilježena i pohvaljena I od strane Misitarstva prosvete i kulture Republike Srbije I označena kao jedna od najboljih ”, rekao je direktor biblioteke “Dositej Obradović”, Elijas Rebronja.     

Škola “Đura Jakšić”, ima 350 učenika uključujući i isturena odjeljenja. Jedino centralna škola poseduje biblioteku pa nastvanici povremeno iznajmljuju knjige koje im pomažu u nastavi. Kako je najavljeno na sličan način gradska biblioteka će pomoći I ostale prigradske škole. 

Podeli