DruštvoVesti

Sutra besplatan pregled dojke

Besplatnipreventivni pregledi dojke mogu se sutra obaviti na odelenju radiologije Dijagnostičkog centra Opšte bolnice u Novom Pazaru u terminu od 8 – 16 sati.

Načelnik radiologije dr Jusuf Nuković pozvao je sve žene, posebno one preko 35 godina da se odazovu, iako nemaju bolove i promene.

„Karcinomi su zloćudne bolesti i ne bole u početku. Nema baš nikakvog bola, nema simptoma koji će upozoriti. Jedini način da se otkriju jesu redovni preventivni pregledi“, objasnio je dr Nuković, istakavši da razlog više da se pojave imaju one žene koje su slične bolesti imale u porodici.

Važno je bolest otkriti na vreme

Prema njegovim rečima, ovi preventivni pregledi nisu namenjeni pacijentkinjama kod kojih je bolest već dijagnostikovana.

„Mi ovim skriningom želimo da  bolest, ukoliko postoji, otkrijemo na vreme. To je najvažnije“, objasnio je Nuković za RTV Novi Pazar.

Redovni pregledi su, kažu doktori, važni, a bolesti dojke sve su češći. Zato su radiolozi i medicinske sestre u Dijagnostičkom ocentru odlučili da odvoje nedelju, svoj slobodan dan, kako bi pomogli svojim sugrađankama.

 

Podeli