Društvo

Pažljivkova smotra podigla svijest o saobraćaju među djecom Novog Pazara

Nakon što je u Novom Pazaru uspješno održana “Pažljivkova smotra”, danas su najboljim mališanima uručene nagrade. Ovo posebno takmičenje, koje je Grad Novi Pazar organizovao u saradnji s Savjetom za bezbednost u saobraćaju, predškolskom ustanovom “Mladost” i osnovnim školama, imalo je za cilj da kroz edukativne igre i aktivnosti podigne svijest o bezbednosti u saobraćaju među najmlađim stanovnicima grada.

Mirsad Jusufović, predsjednik Savjeta za bezbednost u saobraćaju, istakao je važnost  edukacije mladih, posebno kroz Pažljivkovu igru: “Namjerno smo odgodili dodjelu nagrada za početak školske godine. Želimo skrenuti pažnju da djeca ponovno kreću u školu i susreću se s gužvom u saobraćaju. Apelujemo na vozače da voze sporije, naročito u zonama škola, kako bi zaštitili našu djecu.”

Takmičenje je bilo uspješno, a mališani su pokazali kvalitetno znanje. “Bili smo iznenađeni koliko su djeca sposobna. Nekada su bonus pitanja odlučivala o bodovima. Imamo i učenika iz Osnovne škole Vuk Karadžić koji će nas predstavljati na republičkom takmičenju,” ističe Jusufović.

Kroz različite faze projekta, djeca su uz pomoć svog veselog prijatelja “Pažljivka” pokazivala izvanredno znanje o saobraćajnim pravilima. Igre prilagođene njihovom uzrastu doprinele su poboljšanju njihovog razumijevanja saobraćaja.

Za kraj, provedenim projektom je podignut nivo obrazovanja i odgoja djece o saobraćaju. Djeca su kroz igru i druženje utvrdila postojeća i usvojila nova znanja o bezbjednom učešću u saobraćaju. Pored toga,  nagrađena su vrijednim nagradama.

G!cić

Podeli