DruštvoVesti

Kamen temeljac za novi vrtić

Kamen temeljac položili su državni sekretar u Ministarsvu prosvete Zoran Kasalović i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

”Želimo da stvaramo što bolje uslove za svu decu, kako za najmlađe, tako i za učenike osnocvnih i srednjih škola. Važno nam je da ulažemo u gradsko,  prigradsko ali i seosko područje.” Ovo je danas poručio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, prenosi RTV Novi Pazar.

Biševac je podsetio na brojne, izuzetno važne projekte u Novom Pazaru koji se realizuju u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

”Izgradnjom novog objekta ulaže u budućnost i stvaraju uslovi za prijem novih mališana u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja” kazao je državni sekretar Ministarstva prosvete Zoran Kasalović.

Kamen temeljac za novi vrtić, Novi Pazar
Kamen temeljac za novi vrtić, Novi Pazar

Izgradnjom nove, kombinovane  ustanove ’’Naše dete’’ biće obezbeđen značaj broj novih mesta za decu predškolskog uzrasta. Deca će biti podeljena u 14 grupa.

Novih 1.900 kvadrata umesto ranijih 700

U izgradnju novog objekta, koji će se prostirati na 1.900 metara kvadratnih, umesto ranijih 700, biće uloženo više od 210 miliona dinara.

Podsetimo, izgradnji novog, prethodilo je rušenje starog objekta.  U pomenuti projekat Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete i nauke ušli su pre dve godine. Projekat će biti finansiran kreditom Svetske banke.

Gradonačelnik Biševac i državni sekretar Kasalović
Gradonačelnik Biševac i državni sekretar Kasalović

Za pripremne radove, rušenje starog objekta i pripremu terena za izgradnju novog obdaništa, Grad Novi Pazar izdvojio je više od tri miliona i 400.000 dinara.

Očekuje se da radovi budu gotovi za godinu dana.

Postavljanju kamena temeljca za izgradnju novog vrtića, prethodio je Sajam roditeljstva, prvi u Novom Pazaru.

 

Senada Kalić

 

Podeli