DruštvoVesti

Jovanović i Bačevac sa Bilčikom i Nemecom

Jovanović, koji je inače i  predsednik poslaničke grupe SDP Srbije Jovanović  i zamenik predsednika poslaničke grupe dr Muamer Bačevac,  učestvovali su danas u Skupštini Srbije na sastanku predstavnika svih poslaničkih grupa sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i posrednikom Evropskog parlamenta za dijalog sa Narodnom skupštinom Matjažom Nemecom.

Evropski parlament je od 2019. godine aktivno uključen u olakšavanje dijaloga kroz proces međupartijskog dijaloga sa Skupštinom Srbij. U tom procesu Socijaldemokratska partija Srbije aktivno i konstruktivno učestvuje, prenosi RTV Novi Pazar.

Sastanku su prethodili razgovori sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

“Poverenje među nama je veliko, kao što su veliki izazovi Srbije i EU sa kojima moramo da se suočimo na našem zajedničkom evropskom putu. Ali uvereni smo da ćemo uspešno nastaviti put dijaloga i uzajamnog poštovanja”, poručio je Nemec na Tviteru.

Tokom posete Beogradu Bilčik i Nemec sastali su se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bilčik je stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i zamenik člana Odbora za spoljne poslove. Nemec je član delegacije pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija i član Odbora za spoljne poslove.

Evropski parlament je od 2019. godine aktivno uključen u olakšavanje dijaloga kroz proces međupartijskog dijaloga sa Skupštinom Srbije, navodi EP.

 

 

S.K

Podeli