Sport

Slobodan Rubežić i Saima Murić sportisti godine u Novom Pazaru

Fudbaler Slobodan Rubežić i atletičarka Saima Murić proglašeni su večeras za najbolje sportiste Novog Pazara u 2022. godini, u izboru gradskog Sportskog saveza.

Rubežić je prvi nagrađeni fudbaler, posle Admira Kecapa 2013. godine, dok su atletičari i atletičarke u prethodnom periodu osvojili najveći broj pojedinačnih priznanja, a sa devet titula izdvaja se sadašnja predsednica pazarskog Sportskog saveza Amela Terzić Ljajić.

izbor najboljih sportista np slobodan rubežić

U prepunoj Koncertnoj dvorani Kulturnog centra, fudbaleri Novog Pazara izabrani su za ekipu godine, dok su u kategoriji trenera i sportskih radnika laureati atletski stručnjak Rifat Ziljkić i Selver Lekpek iz Bokserskog kluba Novi Pazar.

Nagradu za životno delo Abdulah Duce Gegić podelili su nekadašnji bokser Mladosti Jusuf Dervišnurović i dugogodišnji fudbaler Novog Pazara Dragan Kostić.

Ostala priznanja

Posebne plakete uručene su višestrukom atletskom rekorderu države Elzanu Bibiću, selektoru reprezentacije Srbije u atletici Edinu Zukoviću i kapitenu futsal prvoligaša Novog Pazara Eldinu Redžoviću.

Opštini Raška, Asocijaciji sport za sve Srbije i Sportskom savezu Srbije dodeljene su plakete povodom uspešne saradnje.

Fudbaleri Novog Pazara uzrasta do 19 godina, ženski fudbalski tim Pazara, Bokserski klub Novi Pazar, Omladinski fudbalski klub Ras i Šahovski klub Novi Pazar Ina dizajn i inženjering nagrađeni su zbog plasmana u viši rang.

Kao jesenji prvaci u svojim ligama, odlikovani su su fudbaleri Jošanice, petlići Fudbalskog kluba Pazar juniors i pioniri Fudbalskog kluba Sport klub 99.

Rezultati u 2022. godini doneli su specijalne plakete odbojkašicama Heni Kurtagić i Dini Župić, košarkašici Imani Ćosović, atletičarima Aldinu Ćatoviću, Mejri Mehmedović, Kaidu Koci i Fatimi Dupljak, plivaču Lazaru Filipoviću, kao i bokserima Džejlanu Toskiću, Admiru Kamešničaninu i Tariku Rašljaninu.

Specijalne plakete za rezultate u 2022. dobili su još karatista Strahinja Avramović, igrač bilijara Haris Trtovac, bodi-bilder Dženan Ademi, fudbalerke Sumeja Grišević i Nejla Hasić, fudbaler Ahmed Hadžimujović, rukometašica Kadira Selmanović i biciklista Rešad Ibrahimović.

izbor najboljih sportista np saima murić

 

Treneri pazarske atletske škole Nermin Vesnić i Zejla Rožajac nagrađeni su za doprinos u razvoju sporta kod mlađih selekcija, dok su Osnovna škola Bratstvo i Gimnazija Novi Pazar dobili priznanja zbog izuzetnih rezultata na sportskim školskim takmičenjima.

Status nade pazarskog sporta ponelo je 127 talentovanih dečaka i devojčica.

M. Minić

Podeli