Društvo

Karić: Dobrodošao u Sarajevo, Toma!

Poslednji kadrovi serije “Toma” snimljeni su na Baščaršiji u Sarajevu, a gradonačelnica bh. prijestolnice, Benjamina Karić, timu koji je ujedinio regiu poželela je bobrodošlicu, javljaju Vijesti Rtv Novi Pazar.

Dobrodošao u Sarajevo, Toma! Kadrovi istoimene serije se ovih dana snimaju u srcu našeg grada, na Baščaršiji. Cijelom timu koji stoji iza uspješnog projekta koji je ujedinio naš region i nostalgično vratio u prošla vremena, želim ugodan boravak u bh. prijestolnici, objavila je gradonačelnica Karić.

Domaćinska atmosfera koja krasi Bosnu, osjetila se i na filmskom setu sarajevske Baščaršije. Serija će imati  drugačiji koncept u odnosu na film koji je izazvao jake emocije publike.

TOMA ZDRAVKOVIC BIOGRAFIJA

U Leskovcu je počela njegova muzička karijera. Godine 1958. nesnađen i bez novca, upoznaje Silvanu Armenulić koja ga je odvela u kafanu i pomogla mu da nauči narodne, starogardske i zabavne pjesme. Ubrzo nakon toga postao je poznat i počeo da pjeva u tuzlanskom hotelu „Bristol“. Sa karijerom  počeo je da upoznaje dosta žena, ali nakon pjevanja u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“ upoznao je Olgicu sa kojom je godine 1963. dobio ćerku Žaklinu.

G!cić

Podeli