DruštvoVesti

Sastanak u Vladi Srbije – Moramo učiniti sve da zaštitimo decu

U Vladi Srbije održan je sastanak sa delegacijom Grada Novog Pazara. Definisanje konkretnih koraka u cilju unapređenja bezbednost saobraćaja bila je tema sastanka.

”Zajedničkim snagama i kapacitetima, moramo učiniti sve kako bi sigurnost dece u saobraćaju podigli na viši nivo – zajednički je stav učesnika sastanka, koji je održan u Vladi Srbije.

Cilj sastanka je iznalaženje modaliteta za rešavanje problema sigurnosti sobraćaja u Novom Pazaru.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i ingfrastrukture, sastao se sa  delegacijom Grada Novog Pazara sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem na čelu i ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem.

Na sastanku je dogovoreno da se uradi sedam platformi, po dve u naseljima: Lukare, Mur i pored OŠ ‘’Avdo Međedović’’. Sedma platforma biće urađena na mestu gde je tragično stradala petnaestogodišnja devojčica.

Najavljeno je da će ti radovi odmah početi, a izvodiće ih JP ‘’Putevi Srbije’’. Takođe, dogovorena je izrada projektne dokumentacije za projekat  zone bezbednosti u dvanaest škola. To bi trebalo da bude završeno do početka naredne školske godine.

Ministar Vesić je izrazio zadovoljstvo što je sa kolegom u Vladi Huseinom Memićem primio gradonačelnika Nihata Biševca i delegaciju Novog Pazara.

‘’Razgovarali smo o problemima na našem državnom putu. Zbog velike naseljenosti taj put je postao maltene državni put. Sve nas je teško pogodila nesreća koja se dogodila pre nekoliko dana, u kojoj je petnaestogodišnja devojčica izgubila život. To nažalost, nije prva nesreća. Dogovorili smo se o konkretnim merama za podizanje stepena bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a naročito dece”, izjavio je Vesić.

Komentarišući protest građana, Vesić je rekao da ih razume što su protestovali, najavljujući skori dolazak u Novi Pazar.

”Glavni problem Novog Pazara biće rešen kada budu urađene dve obilaznice”, rekao je Vesić.

U svojstvu građanina sastanku je prisustvovao i meštanin Selakovca Besim Bilalović. Izrazio je uveravanje da će problemi biti uspešno rešeni.

”Pozitivno sam iznenađen. Nisam očekivao ovako spremljen sastanak sa argumentovanim aktivnostima koje slede. Oduševilo me to što verujem da će se na ovaj način doprineti rešavanju gorućih problema”, izjavio je nakon sastanka meštanin Selakovca Besim Bilalović.

Ministar turizma i omladine Husein Memić zahvalio je ministru Vesiću na organizaciji ovakvog sastanka.

”Nisam navikao na ovako ekspeditivan sastanak koji će sigurno dati rezultate u najskorijem periodu. Imamo definisane dve ili tri faze. Vrlo brzo će biti urađene platforme i siguran sam da ćemo imati konkretan rezultat za par dana”, izjavio je Memić.

Zahvalnost ministru Vesiću uputio je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

”Cilj nam je da se poveća bezbednost, pre svega đaka, ali i meštana u tim naseljima u kojima živi i po nekoliko hiljada građana. Sve dogovorene mere će doprineti povećanju bezbednosti. Raduje nas što će realizacija početi uskoro”, izjavio je gradonačelnik Biševac.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić.

Podeli