DruštvoVesti

Održan sastanak UO Obrazovno-naučnog centra “Ras”

Đurđevi stupovi bili su domaćini prvog sastanka Upravnog i Nadzornog odbora Obrazovno naučnog centra “Ras” na Goliji. Sastanku je prisustvovao ministar prosvete Branko Ružić sa svojim saradnicima.

Ministar Ružić istakao je značaj izgradnje ovakvog centra na Goliji. Izrazio je želju da ovaj centar bude što pre izgrađen na planini koja mnogo pruža i ima velike potencijale.

U pomenutim organima iz Novog Pazara na sastanku su bili Dejan Kulundžić, Dejan Beloica, Samir Lekić, otac Gavrilo, starešina manastira Đurđevi stupovi.

Vlada Srbije osnovala je u novembru prošle godine Obrazovno-naučni centar “Ras”, čije će sedište biti na Goliji. Baviće se temama iz oblasti biosfere, istorije i društveno-humanističkih nauka.

Ta ustanova će organizovati skupove, seminare, okrugle stolove, kampove i radionice da bi podigla kvalitet obrazovnih, istraživačkih, sportskih, omladinskih, turističkih projekata.

Do imenovanja direktora, centrom će rukovoditi aktuelni direktor Turističke organizacije Novog Pazara Dejan Belojica. On je rekao da novoosnovani Centar može biti „motor razvoja“ Golije ali i turističke ponude Novog Pazara.

Golija je jedna od najlepših planina u Srbiji i prostire se na teritoriji grada Novog Pazara i opština Raška i Ivanjica. Očekuje se da njeni potencijali potpuno eksplodiraju izgradnjom hotela i još smeštajnih kapaciteta.

 

Podeli