DruštvoVesti

Razlike nas spajaju – obrazovanje na materinjem jeziku

“Postignuća i planovi na polju obrazovanja na maternjem bosanskom jeziku” naziv je panel diskusije koju je u Novom Pazaru organizovalo “Društvo za bosanski jezik”. Diskusija o ovoj temi privukla je pažnju velikog broja prosvetnih radnika i predstavlja prvu fazu projekta “Razlike nas spajaju”, koji je podržao Grad Novi Pazar.

“Jačanje kapaciteta nastavnika i ukazivanje na potrebu i značaj upisa dece na nastavu na bosanskom jeziku, ciljevi su i ove panel diskusije. Inače, rezultati nastave na bosanskom jeziku su zaista impozantni, ali uvek ima prostora za usavršavanje”, izjavio je u ime organizatora Društva za bosanski jezik Ertan Azemović.

Najavio je da će za dve nedelje, u okviru istog projekta, biti organizovan seminar za nastavnike o tehnikama u radu sa decom sa smetnjama u razvoju.

O postignućima i planovima na polju obrazovanja na maternjem jeziku govorili su: Melida Rebronja, profesorka bosanskog jezika i predsednica “Društva za bosanski jezik”, Sanela Međedović, direktorka OŠ “Đura Jakšić”, i u ime roditelja Melisa Pružljanin.

S. Lj.

 

Podeli