PolitikaVesti

Delegacija Velike narodne skupštine Turske u Srbiji, Bačevac ih pozvao da ulažu u Sandžak

Dr Muamer Bačevac, predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Turskom sastao se u Narodnoj skupštini Republike Srbije sa profesorom Mustafom Šentopom predsednikom Velike narodne skupštine Turske koji je podvodio parlamentarnu delegaciju Republike Turske.

Pre posete narodnoj skupštini  Bačevac je zajedno sa predsednikom Vučićem dočekao tursku delegaciju u predsedništvu Srbije. Na sastanku kod predsednika istaknuto su dobri odnosi dveju država i nastavak unapređivanja ekonomske i energetske saradnje.

Zahvalivši predsedniku turskog parlamenta Mustafi Šentopu na posebnoj pažnji i interesovanju za infrastrukturne i razvojne projekte u Sandžaku, Bačevac je tursku delegaciju upoznao sa potencijalima Novog Pazara i Sandžaka i pozvao Turske investitore da ulažu u taj kraj.

“Sandžak obiluje mladom radnom snagom od visokoobrazovanih IT stručnjaka pa do iskusnih zanatlija i šivača. Čvrsto stojim na stanovištu da će svaka firma koja dođe iz Turske imati dobar profit i dobru zaradu i da bi investiranje u Sandžak bilo od obostranog interesa”, rekao je Bačevac.

“Da smo unapredili međudržavno poverenje – dodao je – najbolje govori to da su najbrojniji turisti u Srbiji Turci, a u Turskoj građani Srbije”.

Doktor Mustafa Ezgin, predsednik Tursko-Srpske grupe prijateljstva pozvao je doktora Bačevca i delegaciju Srpskog parlamenta da posete grad Bursu u kojoj se do kraja januara otvara najveća klinika u Mramornoj regiji.

 

 

Podeli