DruštvoVesti

Obeležen Dan osoba sa invaliditetom

Šest invalidnih udruženja iz Novog Pazara obeležilo je Međunarodni dan invalidnih lica prigodnom zabavom u hotelu “Atlas”. Za svoje članove priredili su program tokom koga su svi uživali u druženju. Obeležavanju Dana invalida prisustvovali su predstavnici Gradske upave, kao i brojnih humanitarnih udruženja koja saradjuju sa tim  organizacijama.

Članovi svih gradskih organizacija, koje okupljaju osobe sa invaliditetom, uz raznovrstan kulturno – zabavni program obeležili su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Uz podršku Gradske uprave na ovaj način sva udruženja obeležavaju svoj dan poslednjih nekoliko godina.

U poslednjih nekoliko godina  zaživele su nove usluge  socijalne zaštite, koje su u planu da budu proširene, najavio je član Gradskog veća Fevzija Murić, koji kaže da se predstavnici lokalne samouprave trude da položaj osoba sa invaliditetomu Novom Pazaru bude što bolji.

Obeležavanju predstojećeg  dana osoba  sa  invaliditetom pridružili su se I članovi KUD Isa beg.

Procenjuje se da 10 odsto svetske populacije čine osobe sa invaliditetom, a da neki oblik invaliditeta ima od osam do deset odsto stanovništva Srbije. Dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine.

 

Podeli