KulturaVesti

“Mera stvari” pred čitalačkom publikom

U MMC-u Kulturnog centra Novi Pazar u toku je promocija zbirke poezije “Mera stvari”, autora Amara Ličine, mladog Novopazarca studenta književnosti, pobednika konkursa SKC-a Kragujevac, za ediciju “Prvenac”.

“Retkost je da je prva knjiga dobra i retki su pisci za čije prve knjige se može reći da su dobre. Danas imamo dosta mladih uspešnih pisaca, Amar je jedan od njih” kazao je književnik Enes Halilović, koji je istakao da je pored izuzetnog talenta, Amar uložio i veliki trud, pa iza njegovog prvenca stoji ozbiljan rad.

 

Književnik Zehnija Bulić izrazio je zadovoljatvo da je ova knjiga nagrađena na konkursu

On je kazao da će književnost na ovom prostoru dugo biti prisutna zahvaljujući značajnom broju novih, mladih i kvalitetnih pisaca.

“Amar je izuzetno obrazovan, pored talenta ulaže veliki rad i trud, a prililom pisanja ove knjige, i odgovornost” kazao je Bulić.

Urednik Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu, Nenad Glišić kazao da je ovo jedna od knjiga autora iz Novog Pazara koji su izdali svoje knjige u ediciji “Prvenac”.

Naglašava da je Studentski kulturni centar u Kragujevcu okrenut mladim stvaraocima i ističe da je izdavaštvo, bez obzira na težinu okolnosti koje diktira današnjica, izuzetno važno.

Mlade stvaraoce pozvao je da se prijave na prvi sledeći konkurs, već u januaru.

Autor zbirke poezije Amar Ličina kazao je da je rađanje njegovog prvenca zbirke pesama “Mera stvari”, dugo trajalo.

“U ovo vreme prošle godine smo Enes i ja gledali moj rukopis, složili smo se da može da učestvuje na konkursima, a moja potajna želja je upravo bila edicija Prvenac” rekao je Ličina koji objavljuje i u periodoci i časopisima.

“Meru stvari” izdao je Srudentski kulturni centar Kragujevac.

Večerašnja promocija u MMC-u bila je izuzetno posećena.

 

 

Senada Kalić

 

Podeli