HronikaVesti

Oduzeto pola tone sudžuka na Merdaru

Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi u prtljažnom prostoru jednog autobusa.

Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven juče, kada je na red za kontrolu iz pravca AP KiM pristigao autobus, koji se sa oko dvadesetak putnika, uputio iz Prizrena ka Nemačkoj.

Carinici su prilikom provere pronašli 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suve goveđe pečenice zapakovanih u šest velikih kofera koji su pripadali suvozaču autobusa, koji je rekao da je tu robu kupio za sopstvene potrebe u jednoj mesari u Peći.

Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uverenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadlžene veterinarske inspekcije.

Uprava carina podseća da se u putničkom prometu može nositi fabrički upakovana hrana sa deklaracijom proizvođača, u količini koja je namenjena sopstvenim potrebama, odnosno potrebama domaćinstva, a ne daljoj preprodaji.

A.N.

Podeli