SvetVesti

Jednogodišnjak ubijen u ruskom granatiranju porodilišta

U ruskom granatiranju ukrajinskih regija Harkov i Zaporožje u srijedu rano ujutru poginule su tri osobe, a četiri su povrijeđene, saopštile su lokalne vlasti.

“Još jedan teroristički akt Rusa. Oko 7:40 sati došlo je do granatiranja grada Kupijanska. Oštećena je devetospratnica i zgrada poliklinike. Nažalost, poginule su dvije osobe, 55-godišnja žena i 68-godišnji muškarac. Jedan muškarac je hospitalizovan, drugi je zbrinut na mjestu događaja”, rekao je guverner Harkova Oleh Sinjehubov na Telegramu.

Sinjehubov je napomenuo da je u granatiranju u Kupijansku oštećena kuća, a nekoliko objekata uništeno je u gradu Vovčansku.

Ruski projektil je također pogodio porodilište u lokalnoj bolnici u Vilniansku pri čemu je poginuo jednogodišnji dječak.

“Noću su ruska čudovišta ispalila ogromne rakete na malo porodilište u Vilniansku. Tuga ispunjava naša srca. Beba je ubijena. Spasioci rade na mjestu događaja”, rekao je guverner Zaporožja Oleksandr Starukh na Telegramu.

Kirilo Timošenko, zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika, kasnije je na Telegramu objavio da su dva ljekara povrijeđena u eksploziji u porodilištu.

Prema podacima Ujedinjenih nacija (UN) od početka rusko-ukrajinskog rata 24. februara poginulo je 6.595 osoba, a 10.189 je povrijeđeno.

Podeli