Međunarodna nagrada za Ervina Ćatovića

”Počastvovan sam prvom nagradom na Međunarodnom bijenalu u Kragujevcu”, rekao je danas za Kazaljku likovni umetnik Ervin Ćatović. On ističe da je priznanje na “Artiji” u Kragujevcu važna referenca u njegovoj međunarodnoj afirmaciji.

”Mnogo mi znači to što kritika prepoznaje kontinuitet mog rada i likovnog traganja. Ovo je važan momenat za mene”, rekao je Ćatović.

Međunarodno bijenale je otvoreno u petak, u galeriji ”Mostovi Balkana”,  a na konkurs je prispelo 350 radova na papiru i od papira autora iz celog sveta.

 

Za izlaganje je, odlukom Umetničkog saveta, odabrano 183 radova, u skladu sa idejom o razlolikosti likovnih poetika.

Osim u ”Mostovima Balkana” radovi od papira i na papiru, izloženi su i u Galeriji Narodnog muzeja Šumadije, Malom likovnom salonu i Galeriji Narodne biblioteke ”Vuk Karadžić”.

Izložba će trajati do 18. januara sledeće godine.

Inače, ”Artija” je najmlađa kulturma manifestacija koju organizuje Spomen park ”kragujevački oktobar”.

Ćatović, koji se afirmisao i kao profesor na više univerziteta, bio je na ovom konkursu jedini prijavljeni iz Novog Pazara.

On je izlagao mnogo puta kako na Balkanu tako i širom sveta, a o svojoj umetnosti će posvedočiti kao o nečemu što nastaje inspirsano prorodom: ”Moja likovna prostranstva su veoma široka, likovne i misaone dubine govore o meni kao slikarskom neimaru koji gradi i veruje u slikarske istine. Kroz svoje stvaralaštvo pokazujem likovni stav i promišljanje. Od prirode kao inspiracije do zamišljenog koncepta – realizovane konačne forme, dolazim ekspresiono”

 

Izvor: Kazaljka

Podeli
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com