DruštvoVesti

Ministri u poseti poplavljenim naseljima U Novom Pazaru

U Novi Pazar stigao je danas i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i zajedno sa direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem i prate stanje na terenu. Puzović je u pratnji ministra Huseina Memića i gradskog rukovodstva Novog Pazara,  izvestio ministra Gašića o trenutnom stanju vodostaja.

Kako je saopštilo JVP Srbijavode, u Novom Pazaru i Tutinu proglašena je vanredna odbrana od poplava i službe JVP „Srbijavode” su sa svom neophodnom mehanizacijom na terenu.

Jošanica se izlila u naselju Šutenovac i ušla u nekoliko dvorišta, voda nije poplavila domaćinstva.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio je da su dobili naređenje Vrhovnog komandanta da sve efektive Vojske koje se nalaze u garnizonom mestu Novi Pazar i Raška, budu stavljene u funkciju podrške civilnim vlastima zbog zaštite od elementarnih nepogoda.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode, saopštila je pres služba predsednika.

 

 

Podeli