Popust za ostvarenu štednju i do 30 odsto

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović pozvala je danas građane da na svojim oktobarskim računima obrate pažnju na popust za uštede u potrošnji električne energije, piše u saopštenju resornog ministarstva.

– Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta, podseća Đedović.

Popust je na računu iskazan u okviru stavke 6 – popust za racionalnu potrošnju električne energije. Obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje „Elektroprivredi Srbije“ da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri popust u periodu od 1. oktobra 2022. do 31. marta 2023. godine, stoji u saopštenju.

Ministarka Đedović je još jednom apelovala na građane i privredu da se ponašaju odgovorno i racionalno u ovim teškim vremenima.

Izvor: Blic

Foto: Tanjug

Podeli