Radovi na uređenju parka pri kraju

Radovi na uređenju novopazarskog gradskog parka su pri kraju. Ostalo je još da se instalira mobilijar sa klupama i prateća oprema za park, pa će to jedno od omiljenijih mesta Novopazaraca biti zelena oaza u centru grada.

Ispred JKP “Gradska Čistoća” Nađa Imamović kaže da se radovi na uređenju parka privode kraju, a danas su testirani automatski zalivni sistemi, koji pokrivaju preko 13.000m² površine, koji će pomoći da se podigne novi travni pokrivač, koji je zasejan. Park krasi i brojno cveće.

U prethodom mandatu, na konkursu Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija JKP “Gradska čistoća” u partnerstvu sa razvojnom agencijom Sandžaka  dobila je projekat “Pejzažno uredjenje gradskog parka” u iznosu od 20 miliona dinara.

Projektom je obuhvaćeno sejanje nove trave i automatskog zalivnog sistema na 13.150m² površine, zamena kompletnog mobilijara, 56 novih klupa, korpe, veliki broj novih stabala za dodatno ozelenjavanje parka i još puno toga, kada će ovo mesto bizi zelena oaza u centru Novog Pazara. Osim uređenja u gradskom parku izgrađena je I nova česma,  pri kraju je rekonstrukcija kule Motrilje, a završen je I projekat izgradnje letnje pozornice.

 

Podeli