DruštvoVesti

Stipendije za 99 studenata, novac iz budžeta i za najbolje na republičkim i okružnim takmičenjima

Odlukom Gradskog veća grada Novog Pazara, učeni koji su osvajali neko od tri prva mesta na republičkim takmičenjima biće novčano nagrađeni, prema rečima Ulfete Demčović, članice Gradskog veća zadužene za resor obrazovanja od ove godine predviđena su novčana sredstva i za učenike četvrtih razreda koji su učesnici okružnih takmičenja.

„Razlog takve odluke krije se u činjenici da đaci četvrtog razreda nakon okružnih takmičenja bez obzira na dobar plasman i rezultate, nemaju mogućnost da se nadmeću dalje. Imamo jako puno dobrih đaka koji se takmiče u različitim oblastima na republičkim i okružnim takmičenjima. Sa mentorima, to je ukupno 88 učesnika, jer treba istaći da pored najboljih đaka nagrađujemo i mentore bez kojih rad nije moguć“, rekla je Demčović.

Grad četiri godine unazad izdvaja sredstva kako bi novčano nagradio đake sa najboljim rezultatima na takmičenjima.
Demčović je podsetila i da Grad stipendira sve veći broj tudenata.

„Prošle godine smo imali 84 najbolja studenta, ove godine je uslove za stipendiranje ispunilo 99 lica sa prosekom ocene preko 9. Osim toga, mesečni iznos stipendije uvećan je sa dosadašnjih pet, na šest hiljada dinara“, zaključila je Demčović.

Podeli