DruštvoVesti

Bačevac: Samo kvalitetni ljudi mogu BNV-u donijeti veći uticaj i veći budžet

Narodni poslanik dr Muamer Bačevac, govoreći o rebalansu budžeta u Skupštini Srbije, osvrnuo se i na visinu budžetskih sredstva predviđenih za funkcionisanje Nacionalnih vijeća.

Bačevac je naglasio da država najvećim dijelom Nacionalna vijeća finansira projektno, odnosno da  budžet svakog Nacionalnog vijeća direktno zavisi od obima aktivnosti i projekata koje se u njima sprovode.

On je naveo da su Mađari uspijeli, ne zato što su najbrojniji, već zato što im je Vijeće najbolje radilo da povuku najviše novca iz republičkog budžeta.

’’Upravo je nacionalno vijeće Mađara kroz ogroman broj projekata, kroz ogromnu aktivnost, kroz kreiranje različitih institucija, uspijelo da povuče najviše novca iz budžeta. I ono je odličnoradilo’’ naglasio je Bačevac.

Bačevac je dalje rekao, da neka druga vijeća nisu bila na tom nivou, kao da ni Bošnjačko nacionalno vijeće nije bilo efikasno i nije povuklo dovoljnu količininu novca, niti je ostvarilo vidljive učinke na polju promovisanja nacionalne kulture i identiteta.

’’Zato se nadam, s obzirom da su izbori za nacionalna vijeća blizu, da će građani izabrati ljude koji će efikasno i učinkovito voditi nacionalne savjete i na taj način uspeti da više novca privuku iz državnog budžeta, ostvare više projekata, bolje se uvežu sa državom i ministarstvima i time dobiju veći deo kolača iz budžeta, za promovisanje svoje tradicije i kulture i svega onoga što je pozitivno i što obogaćuje našu državu” zaključio je Bačevac.

 

S.K

 

Podeli