DruštvoVesti

Poljoprivrednicima podeljeni rezervoari za vodu

U okviru budžetskih sredstava za unapređenje poljoprivrede Grada Novog Pazara, članovima Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja podeljeno je 18 rezervora za vodu. Reč je o dve vrste, koji poljoprivrednici mogu koristiti za lakše i pravilno navodnjavanje useva, a mogu se koristiti i za piće.

Grad Novi Pazar je iz budžeta izdvojio preko 18 miliona  dinara za unapređenje poljoprivrede. Veći deo ovih sredatava uložen je u opremu i mehanizaciju, gde Grad pomaže sa 70 % a 30 % učestvuju poljoprivrednici.

U okviru budžetskih sredstava danas su podeljeni rezervoari za vodu od 1000 do 3000 litara u zavisnosti od potrebe vrste I kapaciteta poljoprivrednika. Ukupno je podeljeno 18 rezervoara.

Poljoprivrednici su zahvalili  predstavnicima Grada, što su I ove godine izdvojili značajna sredstva za unapređenje poljoprivrede. Kako kažu pomoć im itekako znači.

Ispred PSSS Smail Ejupović objašnjava da je donacija od velikog značaja, jer je za dobar rod značajno navodnjavanje svih poljoprivrednih zasada.

Uz pomoć Grada prethodno su kupljene I podeljene metalne konstrukcije za plastenike, koji će unaprediti plasteničku proizvodnju u ovom kraju. U narednom periodu biće raspisan javni poziv za ostvarivanje prava кorišćenja bez plaćanja naкnade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Novog Pazara za 2023. Godinu.

Podeli