RegionVesti

Ovo je monstrum koji je tukao ženu u staračkom domu u Peći

Dve radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su danas zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma, saopštila je Kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak sa ovom scenom nasilja. Vest je potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova uz snažnu osudu. To je ujedno i udarna vest za kosovske medije ovog popodneva. Nižu se reakcije – osude. U međuvremenu Gazeta Express javila je da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre.

Snimak nasilja koji je danas objavljen na društvenim mrežama i u medijima, navodno se desio u centru za brigu o starima „Orenda u Peći“, a portparol policije za region Peć Fadilj Gaši u izjavi za Klan Kosova naveo je da se napad na staricu zapravo desio 29. oktobra.

Gaši je ujedno kazao i da su uhapšene tri osobe u vezi sa ovim slučajem. Osnovno tužilaštvo u Peći se oglasilo uz informaciju da su na ovom slučaju angažovana dva tužioca. Jedan od njih – Dorian Junik izjavio je medijima da su uhapšene dve osobe sa inicijalima A.P. i A.R.

„Po dobijanju prvih informacija u vezi sa događajem koji se danas desio u Peći, u saradnji sa policijom uhapšene su dve osobe inicijala A.P i A.R. pod sumnjom da su počinili krivično delo ‘Napad’ i učestvovanje u krivičnom delu ‘Izvršenje krivičnog dela napad’“, rekao je Juniku, prenosi Gazeta Express.

Kosovska policija je prethodno saopštila da su one uhapšene već oko 14.10, te da se dalje mere preduzimaju upravo u saradnji sa Tužilaštvom.

U međuvremenu je javljeno i da su sa posla suspendovane četiri medicinske sestre, među kojima su i uhapšene. Samo jedna od njih se trenutno sumnjiči za sprovođenje nasilja, a tri ostale zbog toga što slučaj nisu prijavile kod nadležnih iako su bile u smeni sa sestrom koja je šamarala nesrećnu ženu.

Preuzeto: kossev.info

Podeli