Društvo

Tutin: Prepuna sala, sjajna energija, najava velike pobjede SDP-a na izborima za BNV

Ovo može samo Sandžačka demokratska partija, uvodne su riječi upućene sa skupa  u Tutinu liste za Bošnjačko nacionalno vijeće SDP- Husein Memić.

 

Velika sala restorana Wiena,  bila je premala da primi sve one koji su htjeli da čuju osnivača i lidera SDP-a Rasima Ljajića i kandidate za vijećnike sa te liste, prenosi RTV Novi Pazar.

Ovo su za nas najvažniji izbori. Želimo da od 13. novembra, otvorimo vrata Bošnjačkog nacionalnog vijeća za sve one koji s nama žele da rade na jačanju te institucije. Hoćemo da mijenjamo stvari na bolje. Imamo kadar za to, a znamo i kako,, istakao je Ljajić.



Ova noć je znak da su i građani Tutina odlučili da krovnu instituciju Bošnjaka Srbije povjere listi SDP, koja za cilj ima jačanje bošnjačkog identiteta i otvaranje Vijeća za sve one koji znaju, mogu i hoće, istakli su u svojim govorima predsjednik OO SDP Tutin Besim Hamzagić i kandidat na listi za BNV dr Kemal Ćorović.

Večeri sevdaha prisustvovao je i predsjednik Grupe građana ” Tutin na prvom mjestu” prof. Bajro Gegić, čija organizacija ima čvrst savez i partnerstvo sa SDP-om, na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, daju punu podršku listi SDP Husein Memić.

Cilj je jasano definisan, svi zajedno za nacionalno pitanje, jer je to najbrži način za ostvarivanje svih prva koja nam pripadaju, poruka je sa pete Večeri sevdaha.

LGicić

Podeli