DruštvoVesti

RIK usvojio odluku o izgledu glasačkih listića

Republička izborna komisija usvojila je na današnjoj sednici odluke koje se odnose na izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će biti održani 13. novembra, među kojima odluka o izgledu glašačkih listića, i o obrazovanju radnih tela u opštinama Raška,Vrnjačka Banja i Kraljevo.

Na izborima za članove nacionlnog saveta 19 nacionalnih manjina biće ukupno 50 lista.

U Raškom upravnom okrugu dodata su dva biračka mesta, koja će pokrivati područje Kosovsko – mitrovačkog upravnog okruga.

Usvojena je i odluka o obliku i izgledu glasačkih listića, pa će glasački listići biti štampani na papiru formata A4.

Za izbor članova nacionalnih saveta vlaške, grčke, nemačke, poljske, romske, ruske, slovenačke i ukrajinske nacionalne manjine glasački listići će biti na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom.

Za izbor članova nacionalnih saveta albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, bunjevačke, egipatske, mađarske, rumunske, rusinske, slovačke i češke nacionalne manjine listići će biti štampani na srpskom jeziku ćiriličnim pismom i na jeziku i pismu nacionalnih manjina.

Za izbor za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće štampano ukupno 457.094 glasačka listića.

Usvojeno je i rešenje o obrazovanju biračkih odbora, kao i odluka o utvrđivanju zbirnih izbornih lista kandidata za izbore za savete nacionalnih manjina.

Štampanje izbornog materijala počinje sutra.

Izvor: Tanjug

 

Podeli