PolitikaVesti

Završena rasprava, počelo glasanje o novoj vladi

Skupštini Srbije završena je dvodnevna rasprava o novoj vladi Srbije koju će, ukoliko bude izglasana, voditi Ana Brnabić.

Kako je navela Brnabić, u ovako teškim vremenima Srbija mora da ima samo i isključivo prosrpsku vladu koja će raditi samo u interesu građana Srbije.

”’Moramo da imamo vladu u kojoj neće biti disonantnih tonova, već će svi ministri raditi kao deo tima koji će dati sve od sebe ne da preživimo, već da nastavimo naš rast i razvoj“, kazala je Brnabić.

Kada je reč o kontinuitetu, Brnabić ističe da je potreban zbog rasta koji se beleži od 2013. godine.

Ističe da je ova vlast duplirala sve i poručuje da je kontinuitet potreban i u čuvanju Srbije koja samostalno odlučuje o svojim pitanjima.

„Potreban nam je kontinuitet za nezavisnost o svim pitanjima unutrašnje i spoljne poslove, koja brani svoje stavove u skladu sa interesima svojih građana i međunarodnim pravom. Mi moramo da nađemo način i prostor da ispunimo glavno obećanje koje smo dali u predizbornoj kampanji, da do 2026. godine prosečna plata bude 1.000 evra, a penzija 500 evra i ovaj tim će se boriti za to svakog trenutka, svakog dana“, kazala je mandatarka.

Za novu vladu poslanici se trenutno izjašnjavaju prozivkom.

Vlada Srbije imaće 25 ministarstava i tri ministra bez portfelja.

Izvor: Tanjug

Podeli