DruštvoVesti

Novi Pazar dio kampanje “Bezbednost godi nama – Bezbednost godinama”

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Gradskom upravom i Savjetom za bezbjednost saobraćaja Grada Novog Pazara organizovaće u ponedjeljak, 24. oktobra radionicu s ciljem unapređenja bezbjednosti u saobraćaju starijih od 65 godina. Osim toga istog dana održaće se i edukacija traktorista o bezbjednosti u saobraćaju.

Podaci pokazuju da su stariji jedna od najugroženijih kategorija u saobraćaju. Upravo je cilj aktivnosti, koje će se sprovesti u okviru kampanje “Bezbednost godi nama – Bezbednost godinama”, da ukažu starima na njihove mogućnosti i na to kako da bezbjedno učestvuju u saobraćaju.

Iz novopazarskog udruženja penzionera pozvali su starije sugrađane da  se odazovu pozivu i učestvuju u ovoj kampanji na Gradskom šetalištu kod Sebilja u ponedjeljak, 24. oktobra od 11h.

Iz lokalnog Savjeta za bezbjednost saobraćaja podsjetili su vozače, roditelje, da je u toku konkurs za dodjelu auto sjedišta za djecu. Pravo prijave do 24. oktobra imaju roditelji djece rođene od početka 2017. godine do kraj prošle, sa prebivalištem na teritoriji Novog Pazara i automobilom u svom vlasništvu.

A.N.

Podeli