DruštvoKulturaVesti

Poznata imena članova žirija IKT FilmFesta

U ovogodišnjem žiriju na IKT filmskom festivalu biće novopazarski filmski i pozorišni glumac Vahid Džanković i književnica Jasminka Petrović, po čijem romanu “Leto kad sam naučila da letim” je urađen dečiji film, koji će ove godine biti prikazan u revijalnom delu.

Radove će ocenjivati i umetnički direktor ove manifestacije, poznati reditelj Stefan Arsenijević. On je profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i autor jednog od najnagrađivanijih filma u Evropi “Banović Strahinja”.

IKT film fest počinje  26. oktobra, a tokom tri festivalska  dana uz takmičarski deo, biće organoizovane brojne radionice, razgovori sa poznati autorima iz oblasti filma, a planirano je i prikazivanje nagrađivanih dugometražnih filmskih ostvarenja.

Na upravo završen konkurs prijavljeno je oko 50 radova iz zemlje i inostranstva , koji zadovoljavaju propozicije.

Arsenijević ističe da je velika zainteresovanost  realna, jer je prvo izdanje festivala nadmašilo očekivanja festivala u svakom pogledu.

 

“Ovi kratki filmovi, često su i prvi koraci mladih autora u filmskom mediju. Nastali su zajedničkim naporima, pošto je film kolektivna umetnost. Neki od njih su čak zajedno stvarali u različitim zemljama, povezani savremenim tehnologijama. Okupljeni oko zajedničke ideje, timovi mladih ljudi zajedno razvijaju priču, glume, snimaju, montiraju…” – objasnio je naš poznati reditelj za RTV Novi Pazar.

Ovu prestižnu manifestaciju podržavaju Grad Novi Pazar i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Podeli