Sport

Šok u Novom Pazaru: Rastanak sa Gaćinovićem

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da je raskinuta saradnja sa trenerom Vladimirom Gaćinovićem, koja je trebalo da traje do kraja sezone.

“Iz privatnih razloga i potrebe da bude u Novom Sadu, trener Gaćinović nas je zamolio da raskinemo ugovor. S obzirom na veliki doprinos i odlične rezultate koje je Novi Pazar ostvario pod njegovim vođstvom, odlučili smo da mu izađemo u susret”, navode Pazarci.

Oni dodaju da je to neuobičajena i nezazhvalna situacija za klub, ali da je Gaćinović “ostavio dubok trag u Novom Pazaru i da bi svaka druga odluka bila neljudska”.

“Postoji realna mogućnost da se saradnja Novog Pazara i trenera Gaćinovića nastavi u prolećnom delu prvenstva. Maeastro uz tebe smo, čekamo te nazad, u tvoj Pazar”, stoji na kraju saopštenja Novog Pazara.

Gaćinović je stigao letos u Novi Pazar, posle odlaska Tomislava Sivića.

S ekipom je tokom jeseni osvojio 26 bodova, što je dovoljno za peto mesto na tabeli, a ostvario je osam pobeda, dva remija i pet poraza.

Novi Pazar je u jednom trenutku, uoči duela 11. kola sa Crvenom zvedom, držao čelnu poziciju na superligaškoj tabeli.

U poslednjoj utakmici na klupi Plavih, pred 5.000 gledalaca na Džaizkoin areni, Novi Pazar je odigrao je 1:1 protiv Vojvodine.

M. Minić

Foto: A. Nićiforović

Podeli