DruštvoVesti

DUNP: Ajša Baltić novi student-prorektor

Ajša Baltić, sa studijskog programa Matematika, izabrana  je  danas za novog studenta-prorektora Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru, između dva kandidata, odlučio je da Ajšu Baltić predloži za studenta-prorektora. Prema utvrđenoj proceduri, sa predlogom najvišeg studentskog predstavničkog tela, saglasio se i v. d. rektora Državnog univerziteta prof. dr Dragoslav Šumarac.

Pre početka radnog dela sednice  on je u svom obraćanju  ocenio da je saradnja  sa  Studentskim parlamentom izuzetno dobra i izrazio uverenje da će tako biti i ubuduće.

„Vaš osnovni zadatak je da steknete kvalitetno obrazovanje, a uprava će uvek ulagati maksimalne napore da se stvore još bolji uslovi studiranja“, naglasio je Šumarac.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, Ajša Baltić je istakla da je tokom dosadašnjeg školovanja na Državnom univerzitetu bila i prilici da se dobro upozna sa temama koje su najvažnije za studente i da će se dosledno zalagati za osvarenje njihovih suštinskih interesa.

Mandat studenta-prorektora traje godinu dana, sa pravom još jednog izbora.

Izvor: DUNP

 

Podeli