DruštvoVesti

Raspisan javni poziv za energetsku sanaciju objekata

Gradska uprava Novog Pazara raspisala je još jedan javni poziv za energetsku sanaciju objekata. Konkurs će biti otvoren do 27. oktobra do kada se mogu prijaviti građani, pod uslovom da su vlasnici legalizovanih objekata, (stanova ili porodičnih kuća). Grad Novi Pazar i Ministarstvo energetike su izdvojili 30 miliona dinara, a pojedinačni iznos subvencije može biti do 250 hiljada dinara.

Prema rečima šefa Odseka za razvoj i realizaciju projekata u Gradskoj upravi Novog Pazara Faruka Suljevića, energetskom sanacijom objekata ostvaruje se, ne samo ušteda električne energije, već i smanjuje zagađenje vazduha.

”U tom cilju gradska uprava rapisala je još jedan u nizu javih poziva, kako bi podstakla građane na aktivnosti kojima se unapređuje kvalitet života ”, rekao je Suljević.

Građani mogu konkurisati za fasadu, zamenu stolarije, ali i za ugradnju toplotnih pumpi, energetski vrlo efikasnih uređaja koji proizvode toplotnu energiju.

Na konkursu mogu učestvovati i stambene zajednice, pod nešto drugačijim uslovima, ali i vlasnici stanova pojedinačno.

Na sajtu Grada Novog Pazara ( http://www.novipazar.rs/oglasi-i-konkursi ) zainteresovani građani mogu preuzeti svu potrebnu dokumentaciju. Takođe, mogu se informisati i o privrednim subjektima koji ispunjavaju uslove da budu angažovani na poslovima energetske sanacije. Konkurs će biti otvoren sve od 27. Oktobra.

S.Lj.

Podeli