DruštvoVesti

Dečija skupština u okviru Dečije nedelje

U okviru tradicionalne manifestacije  Dečija nedelja, za polaznike Predškolske ustanove ”Mladost” i učenike nižih razreda osnovnih škola organizovana je dečija skupština tokom koje su najmlađi razgovarali sa predsednicom Skupštine grada Novog Pazara Anelom Hlailović Šemsović.

Deca su za današnji susret sa predsednicom Skupštine grada Novog Pazara pipremila recitacije i pesme, interesovali su se o njenom radu i postavljali pitanja.

Predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović podsetila je da je današnja aktivnost tradicionana u okviru obeležavanja Dečije nedelje.

”Emocije su preplavile današnji skup. Izuzetno sam srećna što pre svega vidim zdravu, dobru i lepo odgojenu decu koja će sigurno u dogledno vreme stasati da vode na još bolji i lepši način ovaj grad. Kao predsednica Skupštine želim da poručim da svi društveni akteri treba da stvaraju jedno podsticajno i sigurno okruženje za razvoj maksimalnog potencijala naše dece. Meni će biti drago da oni odu po znanje bilo gde u svetu, ali će mi biti još draže ako se vrate u Novi Pazar i nastave da vode još boljim putem naš grad. Dužni smo svi podjednako, ne samo tokom Dečije nedelje, vodimo računa o dečijim pravima, da ih učimo plemenitosti i humanosti , da razvijemo empatiju kod njih, da ih naučimo da postoje deca sa smetanjam u razvoju i uključimo ih na vreme u značaj inkluzivne nastave i na taj način stvaramo temelje  humanog društva koje će dati samo još bolje rezultate u budućnosti” kazala je Halilović Šemsović.

Današnji program sa decom su pripremale su njihove vaspitačice iz PU ”Mladost”.

”Deca su uživala i sa velikim zadovoljstvom su pripremala današnji program” kazala je između ostalog vaspitačica Muamera Biberović.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovane Ulfeta Demčović podsetila je da Dečija nedelja, čije je obeležavanje počelo u ponedeljak, 3. oktobra traje do nedelje. Ona je kazala da su osmišljene brojne aktivnosti u kojima učestvuju PU ”Mladost”, osnovne škole i Centar za decu i mlade  ”Duga”.

”Deca su jako razdragana, vesela, sve je ovo  nešto novo za njih, ali i za nas. Potrudli smo se da ova organizacija uspe i svaki dan, ne samo Dečija nedelja, je dan naše dece” kazala je Demčović.

Deca su pripremila i poklone koje su danas uručili predsednici Skupštine.

 

Senada Kalić

 

Podeli