PolitikaVesti

Aksoj i Hamzagić razgovarali o inicijativama za razvoj Tutina

Ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoj u delegaciji sa generalnim konzulom Bašararom Bašolom, koji je danas u Tutinu otvorio Kancelariju turskog kulturnog centra obavio je i niz sastanaka sa lokalnim političkim predstavnicima.

Ambasador Aksoj se sastao sa predsednikom OO Sandžačke demokratske partije u Tutinu Besimom Hamzagićem, a nakon razgovora sa predstavnicima Odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka i narodnom poslanicom Selmom Kučević.

Aksoj i Hamzagić su razgovarali  o stanju u toj sandžačkoj opštini, kao i o inicijativama koje su usmerene na razvoj i ekonomski prosperitet. Predsednik OO SDP-a Besim Hamzagić zahvalio  je za posetu i ukazao na značaj i važnost prisustva zvaničnika Republike Turske na ovim prostorima, koji su, kazao je, kao svetska sila garant mira i stabilnosti kako na ovim prostorima, tako i u regionu.

Ovom prilikom Hamzagić je ambasadoru Aksoju u ime Sandžačke demokratske partije uručio unikatno heraldički izrađen, ukrašeni grb Sandžaka, koji je izradio kreativni tim te političke organizacije.

 

 

Podeli