PolitikaVesti

Inicijativni odbor u Sjenici odlučio: Na izbore za BNV i “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”

Grupa birača iz Novog Pazara i sandžačkih opština odlučila je na sastanku Inicijativnog odbora, koji je održan danas u Sjenici, da na predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće izađe sa listom “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”. Odlučili su da kandiduju listu sa 35 kandidata, te najavili da će tokom naredne nedelje prikupiti potpise.

Sastankom je predsedavao prvi na listi “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” Admir Muratović. Među članovima predsedništva bili su: Fadil Nikšić i Nusret Nuhović iz Sjenice i Samir Tandir iz Prijepolja. Sastanku je prisustvovao i Isa Nurović iz Novog Pazara.

“Mi smo jedina lista koja izlazi bez političkog prefiksa u svom imenu, jer želimo na ovim izborima da ponudimo platformu koja podrazumeva savez sa narodom, kako bismo dali odgovore na goruća pitanja u okviru četiri oblasti kojima se bavi Bošnjačko nacionalno vijeće”, izjavio je  na konferenciji za novinare, nakon sastanka u Sjenici, prvi na listi Admir Muratović.

Pozvao je Bošnjake, naročito one koji su tek postali punoletni da provere da li su upisani u poseban birački spisak i da izađu na predstojeće izbore za BNV i da glasaju po sopstvenom izboru i savesti. Takođe, Muratović je pozvao ostale učesnike izbora na fer i korektnu kampanju.

Na novinarsko pitanje da li će novoformirana lista nakon izbora za BNV prerasti u političku partiju Muratović je odgovorio: “Otom potom”.

S.Lj.

Podeli