DruštvoVesti

Salah u Novom Pazaru: Dogovorena saradnja u oblasti medicine

Lekari novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) uskoro će otputovati u Egipat, gde će razmeniti iskustva sa kolegama iz nekih od najprestižnih bolnica u toj zemlji.

Ovo je dogovoreno na sastanku ambasadora Basal Salaha sa direktorom dr Šefadilom Spahićem, gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predsednicom Skupštine Grada Novog Pazara Anelom Halilović Šemsović.

“Sa Ambasadom Egipta uspostavili smo saradnju još pre dve godine, kada je bilo najteže u borbi sa Covid 19, tada smo dobili i materijalnu pomoć, nabavili su nam potrebne laboratorijske materijale. Sada, naših 10 lekara ide u Egipat, o trošku njihove Vlade, gde će se upoznati sa radom jedne od njihovih elitnih bolnica”, objasnio je dr Spahić.

Ambasador arpakse zemlje, koja ima odličnu sardanju sa Novim Pazarom, želi da se ona unapredi. Veruje da će se ona uskoro proširiti i da će dogovori biti i praktično realizovani.

“Počastvovan sam  današnjim sastankom sa direktorom Zavoda za javno zdravlje, gradonačelnikom i predsednicom Skupštine Grada Novog Pazara. Mogućnosti saradnje su velike, kada su zdravstvene ustanove u pitanju. Uložićemo mnogo truda da realizujemo ove razgovore i da nastavimo saradnju. Nedavno je naš predsednik razgovarao sa predsednikom Srbije. Naše zemlje imaju odličnu sradnju. Važna je i saradnja na lokalnom nivou. Nadam se da će vrlo brzo naš dogovor biti i praktično realizovan”, kazao je egipatski diplomata.

Ambasador Egipta Basel Salah obišao je Zavod za javno zdravlje, upoznao se sa njegovim radom, a na kraju posete napravljena je i zajednička fotografija sa rukovodstvom i zaposlenima u ovoj zdravtsvenoj ustanovi, koja je bila prva na braniku odbrane od korona virusa tokom pandemije.

Z. M.

Podeli