DruštvoVesti

Obeležen Dan sektora za vanredne situacije

U povodu obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije i Slave vatrogasaca-spasilaca na platou ispred vatrogasnog doma u Ulici Miodraga Jovanovića održana je prezentacija materijalno-tehničkih sredstava. Načelnik Odeljenje za vanredne situacije u Novom Pazaru Darko Belić kaže da je tokom prošle godine u tu službu primljeno 6 novih vatrogasaca, te da je ona i u materijalno tehničkom smislu sve spremnija da odgovori raznim izazovima.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Darko Belić ističe da izazovi uvek postoje, ali da su postojećim tehničklim kapacitetima vatrogasci-spasioci spremni odgovore svim zahtevima.

“Izložili smo deo tehnike i mogu reći da se konstantno vrši njeno obnavljanje, nabavka novih vozila i sredstava kako bi bili efikasni u zaštiti naših građana, kako ličnoj tako i imovine. Čim imamo novu tehniku, opremu i konstatno prijem novih vatrogasaca svakako se rad poboljšava iz godine u godinu tako da smo spremni i za ozbiljnije intervencije”, kaže Belić

Osim građana, đaci škola u Novom Pazaru organizovano su došli da se upoznaju sa radom ovog odeljenja.

U toku prošle godine primljeno je šest vatrogasaca u okviru vatrogasno-spasilačkog bataljona Novi Pazar. Odjeljenje za vanredne situacije ima 83 radnika računajući Sjenicu i Tutin, a vatrogasaca spasilaca je 65. Belić je rekao da se konstantno vrši prijem novih vatrogasaca, ali I obnavlja mehanizacija što doprinosi boljoj bezbednosti građana.

Podeli